Wat is WordPress? Wat is een ‘responsive’ website? Wat is SEO?

Om een juist besluit te nemen is het verstandig wat meer te weten over WordPress, ‘responsive webdesign’ en SEO. Wij lichten het hier graag toe.

Wat is WordPress?

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je heel gemakkelijk een website kunt maken én onderhouden. WordPress begon ooit als simpel CMS om een weblog mee te maken.
Inmiddels is WordPress veel meer dan alleen een blogging-platform en wordt het door steeds meer grote merken en bedrijven gebruikt om een website te bouwen.

Maar, de vraag: “Wat is WordPress nu precies?” is niet te beantwoorden in een paar regels.Maar in één zin samengevat: WordPress is een systeem met tal van geavanceerde functies om je website, blog of zelfs webshop mee te ontwerpen en te beheren zonder dat je HTML-code of PHP-code hoeft te kennen.

WordPress wordt veel gebruikt; de laatste jaren steeds meer. Op dit moment is het zelfs zo dat 80% van de websites die in de VS gelanceerd worden én een CMS gebruiken op WordPress draaien.

WordPress is open source software en wordt onderhouden door een wereldwijde community IT-specialisten.
Je kunt het gratis downloaden en je mag zo veel aanpassen als je wilt.

Wat is een responsive website?


Simpel gezegd passen responsive websites zich aan aan de grote van het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt.
Of dit nu een desktop monitor is, een tablet, of een smartphone.

Er is slechts één website, waarvan de layout zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of de bruikbaarheid van het gebruikers-interface.
Omdat de verscheidenheid aan beeldschermresoluties alsmaar toeneemt, is dit een belangrijk punt in de ontwikkeling van een website.

Bij een responsive website is geen ingewikkelde apparaat detectie of javascript nodig. Er is slechts één website waarvan de broncode onderhouden moet worden. Voor elke resolutie wordt bepaald wat er wordt getoond en hoe.
De tekst is altijd goed leesbaar zonder te hoeven zoomen.

Wat is SEO [search engine optimalization]?

De opgeleverde websites zijn in de basis al technisch geoptimaliseerd voor vindbaarheid via zoekmachines zoals Google.

Aanvullend kun je je website verder laten optimaliseren met als doel om zo hoog mogelijk in de zoekmachines naar voren te komen op zoekwoorden waar jouw doelgroep op zoekt.

Deze uitgebreide ‘zoekmachine optimalisatie’ noemt men SEO (search engine optimalization).

SEO kent 4 processtappen, vergt veel tijd en is dus relatief kostbaar.
Het tijdrovende werk wordt verspreid over ten minste drie maanden.